Studio Sa_E

{[{ reviews.length }]} ReviewsBerikan Review

All Projects   |   Cage House

Cage House (6 Photos)

Published: 09 March 2018

Description

Cage House Dissolving the boundaries between outer and inner space…. Redefining the flexibility of space function…. Earlier condition This renovation project takes place in Cinere, Depok Indonesia. This house is a typical common house which rest in a housing neighborhood. As a common description, housing in Indonesia almost has the homogenous typology in a various site dimension. The homogenous typology here is a typology which has the tendency to maximize the space requirements, which often forgetting the room qualities in a tropical climate condition, where natural lighting and ventilation are necessary. The existing house condition has two floors, which the second floor is using a reinforced concrete composite construction, wooden boards, and some steel girder. The owner desires a house of one master bedroom with attached bathroom, two children bedrooms, and a living room. There is a special request delivered to us, the owner is dreaming of having a dominant living room, becoming the center of family interaction. And mainly, a limited construction budget. Design strategy Based on these three factors: space requirements, budget concerns, and existing conditions; simultaneously we try to explore the design possibilities. Until eventually the duplex concept emerge as a main concept, with this consideration: the wooden board structure on the second floor is cut in half of the total area and used as a framework for concrete cast, so that we could cut the expense for the formwork. By cutting half the wooden plate flooring, we create a high ceiling, and in this point we lay a living room. This room is becoming a central point where the owner could have activity freely and having a direct contact with downstairs and upstairs room, making it an unlimited space. Then the more private rooms placed in the most outer perimeter, having a view towards the street. The most interesting part of the whole concept is dissolving boundaries between outer and inner space, in this

Cage House Dissolving the boundaries between outer and inner space…. Redefining the flexibility of space function…. Earlier condition This renovation project takes place in Cinere, Depok Indonesia. This house is a typical common house which rest in a housing neighborhood. As a common description, housing in Indonesia almost has the homogenous typology in a various site dimension. The homogenous typology here is a typo...

Show lessShow more

Project Status: Completed

Project Year: 2012

Project Cost(IDR): IDR 251 juta - 500 juta

Lokasi: Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia

Studio Sa_E Cage House Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia Studio-Sae-Cage-House  52415
Studio Sa_E Cage House Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia Studio-Sae-Cage-House  52416
Studio Sa_E Cage House Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia Studio-Sae-Cage-House  52417
Studio Sa_E Cage House Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia Studio-Sae-Cage-House  52418
Studio Sa_E Cage House Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia Studio-Sae-Cage-House  52419
Studio Sa_E Cage House Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia Studio-Sae-Cage-House  52420

Foto Inspirasi Desain

Rumah
Mau bangun?