Jaminan proyek selesai 100% atau uang kembali dengan

All Projects   |   House Park Renovation - Slipi. West Jakarta

House Park Renovation - Slipi. West Jakarta (14 Photos)

Published: 20 February 2017

Description

VAástu Arsitektur Studio - Dear reader, here is the work of Vaastu Architecture Studio in 2016 the newly completed perfectly in January 2017. This project is a renovation of residential Mr Erpan located behind Slipi Jaya. Renovations were made include changes to the front facade and interior of the house. Let us start the story. We begin from the exterior. The exterior has not changed that much. We just replaced the canopy garage and the roof of the balcony were modified for the better. With changes to the roof balcony, the door can be opened perfectly. Let's discuss them one by one. We start from the roof of the garage. Polycarbonate roof of the garage previously using curved shape. In this case, the curved shape is not matching the shape of the facade that has a lot of lines, so we modified it with a garage glass with the structure H Beam and Hollow 40x70 with white paint finish. To cover up we chose to use that glass can reduce UV rays so that there is no glare. We also apply the same system on the roof of the master bedroom balcony that creates harmony in the facade. On the front fence, to create harmony with the environment and the front garden, the owners take the initiative to use wooden boards combined with the 40x40 hollow steel in white paint finish, so it's compatible with the whole front of the building. Last to the exterior color, we choose natural colors and bright wood brown to blend with the garden in front of the house is lush green. In the family room on the first floor, our team chose the color bright bluish gray so when using the yellow lamp lighting cozy atmosphere easily obtained. While a mix of interior mixes nicely with carved wood paint melamine, modern sofas from Cellini and a console table and mirror of Vivere with colors and shapes are chosen directly by the owner as well as complement the latter is carpet motif Moroccan red and matches the frame songket red-gold weaving above piano. The master bedroom has a very small size but the owner wanted to use a large divan bed with a size of 180 x 200 for a room which only has a size of 4m x 4m. so the solution, we choose the system embedded into the wall wardrobe so keep the size of the circulation remains comfortable. This system makes one side of the wall is converted to placement wardrobe planting size in 60cm and a length of 2.5 m. The size sufficient for TV and closet area. For the closet doors have sliding door system with any front door is coated mirror. The mirrors have to get an impression of the room to be larger. On the wall behind the headboard, we designed with mirrors combined with the wallpaper and added a work desk left and right with the camouflage system. Very does not appear that there is a work desk in the left and right bed. The design goal is to maintain the circulation of the room stay comfortable and gives the impression of more spacious. For a family room on the second floor, this room has two functions: one for a TV room and a second for children's learning space. In the TV area, the owner wants to clean all of the wires so we hide all the cables. This is actually the standard quality of VA'astu Architecture Studio is where cable can not be seen so neatness awake. The second to desks, the system used is the extension table. This system when not in use will look like bookshelves. This method is very effective to get maximum utilization of space in the room and provide the right solutions for homes with limited space. In the process of home renovation consists of many teams. The foreman of the construction team which is appointed directly by the owner and contractor teams VA'astu furniture from the Architectural Studio. At the end of the process Home Park - Slipi for furniture craftsmanship, we - Architecture Studio VA'astu gain valuable lessons in selecting and assessing suppliers of furniture for the better. With this incident, we better understand the return characteristics of suppliers who understand the working drawings and techniques or just claiming to master to get the project resulting in project quality is less than perfect and have a disability. But the positive lesson is to gain new insights in the techniques of furniture making in the way, we can work together better with the maturity of the technique with the team as well as more independent. As our mission is "the satisfaction of the owner to get quality products and perfect is the number one". 

VAástu Arsitektur Studio - Dear reader, here is the work of Vaastu Architecture Studio in 2016 the newly completed perfectly in January 2017. This project is a renovation of residential Mr Erpan located behind Slipi Jaya. Renovations were made include changes to the front facade and interior of the house. Let us start the story. We begin from the exterior. The exterior has not chan...

Show lessShow more

Project Status: Completed

Project Year: 2016

Lokasi: Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia

Vaastu Studio     House Park Renovation - Slipi. West Jakarta Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Facade  26512
Vaastu Studio     House Park Renovation - Slipi. West Jakarta Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Front View  26520
Vaastu Studio     House Park Renovation - Slipi. West Jakarta Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Front View  26521
Vaastu Studio     House Park Renovation - Slipi. West Jakarta Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Fish Pond  26523
Vaastu Studio     House Park Renovation - Slipi. West Jakarta Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Living Room  26514
Vaastu Studio     House Park Renovation - Slipi. West Jakarta Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Guest Room  26513
Vaastu Studio     House Park Renovation - Slipi. West Jakarta Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Guest Room  26526
Vaastu Studio     House Park Renovation - Slipi. West Jakarta Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Guest Room  26522
Vaastu Studio     House Park Renovation - Slipi. West Jakarta Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Living Room  26515
Vaastu Studio     House Park Renovation - Slipi. West Jakarta Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Tv Area  26524
Vaastu Studio     House Park Renovation - Slipi. West Jakarta Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Praying Area  26517
Vaastu Studio     House Park Renovation - Slipi. West Jakarta Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Bedroom  26519
Vaastu Studio     House Park Renovation - Slipi. West Jakarta Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Bedroom  26518
Vaastu Studio     House Park Renovation - Slipi. West Jakarta Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Slipi . Jakarta Barat - Jakarta . Indonesia Wardrobe  26525
Mau bangun?