Rdma

{[{ reviews.length }]} ReviewsBerikan Review

All Projects   |   Sixpax Hq

Sixpax Hq (9 Photos)

Published: 21 November 2016

Description

The brief was to create a maximum enclosure out of an existing two storey pitch roof house to contain a clothing shop plus an administration office forming a headquarter of a local Bandung clothing company SIXPAX. The building strategy was to retain all of the main structural components while removing unnecessary walls and floor slabs. Thus reveals the muscle; the beams and columns of the existing structure which then enhanced its function by inserting a couple of boxes at the upper level to contain the administration office and a meeting room while the shop itself take place on the freed-up space on the ground floor. The space created is a play of solid-void-solid expression behind a plain two storey height glass wall to contrast its appearance with the less glassy of the surrounding building. The circulation bridge that connects the two boxes at the upper level and the light steel - concrete stairs with iron tube railing are made obvious from any spot of the building to show coexistence between the retail space below and the working space above. The bridge that punches through the meeting box above goes crossing the inner garden to the back building block with transparent glass floor and railing minimizing solid expression around the precious tree.he existing attic transformed into a living room for the board of directors that also connected to a garden on the roof of the back building block. This garden feels connected to the lower one by the tall tree below that reaches up to the top floorThe existing attic transformed into a living room for the board of directors that also connected to a garden on the roof of the back building block. This garden feels connected to the lower one by the tall tree below that reaches up to the top floorThe existing attic transformed into a living room for the board of directors that also connected to a garden on the roof of the back building block. This garden feels connected to the lower one by the tall tree below that reaches up to the top floor Photo : Paskalis

The brief was to create a maximum enclosure out of an existing two storey pitch roof house to contain a clothing shop plus an administration office forming a headquarter of a local Bandung clothing company SIXPAX. The building strategy was to retain all of the main structural components while removing unnecessary walls and floor slabs. Thus reveals the muscle; the beams and columns of the existing structure which the...

Show lessShow more

Project Status: Completed

Project Year: 2013

Lokasi: Jl.Trunojoyo, Bandung

Rdma Sixpax Hq Jl.trunojoyo, Bandung Jl.trunojoyo, Bandung Display Area Modern 16009
Rdma Sixpax Hq Jl.trunojoyo, Bandung Jl.trunojoyo, Bandung Stairs Minimalis,tropis,industrial,glass,modern 16010
Rdma Sixpax Hq Jl.trunojoyo, Bandung Jl.trunojoyo, Bandung Stairs And Mini Garden Minimalis,tropis,industrial,glass,modern 16011
Rdma Sixpax Hq Jl.trunojoyo, Bandung Jl.trunojoyo, Bandung 2Nd Floor Corridor Minimalis,tropis,industrial,glass,modern 16012
Rdma Sixpax Hq Jl.trunojoyo, Bandung Jl.trunojoyo, Bandung Staircase Minimalis,tropis,industrial,glass,modern 16013
Rdma Sixpax Hq Jl.trunojoyo, Bandung Jl.trunojoyo, Bandung Corridor Staff Minimalis,tropis,industrial,glass,modern 16014
Rdma Sixpax Hq Jl.trunojoyo, Bandung Jl.trunojoyo, Bandung Corridor Staff Minimalis,tropis,industrial,glass,modern 16015
Rdma Sixpax Hq Jl.trunojoyo, Bandung Jl.trunojoyo, Bandung Display Area Minimalis,tropis,industrial,glass,modern 16016
Rdma Sixpax Hq Jl.trunojoyo, Bandung Jl.trunojoyo, Bandung Display Area Minimalis,tropis,industrial,glass,modern 16017